Finlayson siirtyy käyttämään EKOenergiaa

Suomen ja koko Pohjoismaiden ensimmäinen sähkövalo syttyi Tampereella Finlaysonin suuressa kutomosalissa Plevnassa jo vuonna 1882. Vain neljä Euroopan kaupunkia sytytti sähkövalonsa ennen Tamperetta: Pariisi, Strasbourg, Milano ja Lontoo. Finlayson perusti Tampereelle myös Suomen ensimmäisen sähkölaitoksen. Edelläkävijyytemme sähkön osalta jatkuu nyt reilut sata vuotta myöhemmin, kun siirrymme EKOenergiaan.

Hiilidioksidipäästöjen vähentäminen 20 prosentilla vuoteen 2020 mennessä on yksi vastuullisuustavoitteistamme. EKOenergiaan siirtyminen on helppo ja looginen askel kohti tätä tavoitetta – se on vähintä mitä voimme yrityksenä tehdä. Vaikka sähkön osuus kokonaispäästöistämme on pieni, EKOenergiaan siirtyminen vähentää kuitenkin päästöjämme yli 120 000 hiilidioksidikilolla vuosittain. Ostamme tuulisähköä, jonka alkuperämaita ovat Suomi ja Tanska. Sähkön meille myy ja toimittaa Nordic Green Energy.

EKOenergiasopimusta tehdessämme yllätyimme, että EKOenergiaan siirtyminen tuo meille selviä säästöjä sähkölaskussa. Sopimus kattaa kaikki Suomen ja Ruotsin toimipisteemme: Helsingin pääkonttorin, myymälät, pop up -myymälät ja logistiikkakeskuksen. Myös tuotteidemme valmistuksessa käytetään energiaa, mutta koska valmistuksemme tapahtuu alihankintana, meillä ei ole suoraa vaikutusmahdollisuutta kumppaneidemme energiavalintoihin. Tiedämme kuitenkin, että esimerkiksi Belgiassa tuotteemme valmistetaan jo nyt uusiutuvalla energialla. Tulemme jatkossa selvittämään millaisia mahdollisuuksia meillä olisi muuttaa tuotantoomme tarvittava sähkö EKOenergiaksi.

Mitä on EKOenergia?
EKOenergia on ainoa kansainvälinen ympäristömerkki sähkölle. Sitä ylläpitää 45 ympäristöjärjestöä, joista Suomen luonnonsuojeluliitto on keskeisessä roolissa. Uusiutuvilla energiamuodoilla on eroja ja siksi voittoa tavoittelematon EKOenergia-sertifikaatti takaa, että ostamamme sähkö täyttää tiukat kestävyyskriteerit. EKOenergian ilmastorahaston kautta tuemme lisäksi uuden uusiutuvan energian tuotantoa ympäri maailmaa. Lue lisää EKOenergian verkkosivuilta.

Lisätietoja:

Elli Ojala
vastuullisuuskoordinaattori, Finlayson
elli.ojala@finlayson.fi

Petter Nissinen
avainasiakkuuspäällikkö, EKOenergia
petter.nissinen@sll.fi